pistör hundfjället © peter ahlbin sälen

Slädhundar, fjällrävar och ett brudpar

Våra fyrfota atleter rycker i selarna, nafsar lite godmodigt efter varandra, småpratar skällande på hundars vis och hoppar till och med jämfota på alla fyra, allt för att de är ivriga att komma iväg. Det är bröllop på gång och vigseln ska var långt ut i Syndalen och mitt brudpar vill åka hundsläde ut genom dalen.

pistör i sälen © foto peter ahlbin

 

Joakim och Catharina är Sälenvänner av rang, är här både vinter och sommar och har bestämt sig för att det är här vi vill bli äkta makar. Kommer man från storstaden och älskar riktig vinter, uppskattar naturen och vill göra något minnesvärt så har man absolut kommit helt rätt när man kontaktat Peak Points för sitt bröllop.

Peter och Anna är två gamla (i meningen erfarna) fjällrävar som i åratal gett våra Sälengäster minnen för livet tillsammans med sina slädhundar och just bröllop har vi gjort några stycken tillsammans.

Dagen är ganska bitig pga av att det blåser men vi är förståndigt klädda allihop, mössorna är djupt nerdragna och det är dags att ge sig av utåt dalen. Peter och jag åker på skotern, fotografen sitter på ett renskinn på skotersläden och efter oss åker Catharina och Joakim djupt nerbäddade i släden efter hundspannet. Vi på skotern drar ifrån för att komma ut till Syndalsstugan före Anna som kör hundspannet med brudparet.

Ljusen är tända, brasan brinner och på vedspisen puttrar det en god gryta när paret väl kommer fram. Vi pratar en stund om hur mäktigt och vackert det är med all snö vi har här, säkert drygt en och en halv meter. Längs med bäckarnas sidor och vid vindstopp har det bilds stora och konstnärligt skulpterade drivor och granarna har stora bylsiga överrockar av snö på sig. Här är det minsann vinterbröllop på riktigt!

Ja, de svarade ja på frågan om de ville ha varandra och älska i nöd och lust, de bytte ringar och jag fick förklara dem för äkta makar. Ännu ett uppdrag var slutfört för min och Peak Points del, ett av de trevligaste man kan ha konstaterar Peter, Anna och jag när vi skiljs åt igen.

Faktaruta

Om du vill gifta dig borgerligt finns information och kontaktuppgifter till vigselförrättare på Länsstyrelsens hemsida. Mig når du via vår hemsida, www.ahlbins.se och Peak Points via deras sida www.hundspann.com

 

 

peak1