panorama1
 

Allhelgonahelgen 2012 bjöd på engagemang av både lokala och inresta förmågor i Sälen och vi kan bara tala om succé! Mängder av aktiviteter pågick både i byn och på fjället fast det är of season, eller ska vi från och med nu börja tala om "försäsong" kanske?

I Sälens by hade bygruppen som är en sammanslutning av företagare i Sälens centrum ordnat med en familjedag. Alla butiker i byn var öppna till minst kl 16.00 fast det var lördag, det var häst-och-vagn-taxi genom byn och det var framförallt marknad och loppis i Sälenhallen. Mer än 60 utställare bjöd ut sina varor, allt från professionell loppis och urvuxna barnkläder till stickade tomtar för bag in boxförpackning och kanelbullar! Vi såg italiensk "äkta" pasta, ostar och marmelader, hemvävda mattor, lapptäcken och mycket, mycket mera. Skolklasserna skötte om korv-, kaffe & kakaserveringen med bravur och absolut alla från orten besökte marknaden! Det var kaos på bilparkeringen och trångt i gångarna men stämningen var på toppnivå och alla var glada och nöjda med att det hände något så här trevligt en lördag i gråkalla november.

På fjället var det full fart på Experium som för första gången ordnat en stor Fritidshusmässa. Här visade utställare från hela byggsektorn upp sig, byggare, rörmokare, inredning i både trä och sten, inglasade uterum och kaminer. Dessutom fanns det tjänsteföretag på plats, stugförmedlare vars affärsidé att hyra ut ditt fritidshus, arkitekter, mäklare och möbelleverantörer. Mässan var välbesökt och utställarna var nöjda med dagen. Affärer blev avslutade, offerter är på väg ut till presumtiva kunder och vi andra har fått inspiration och idéer att fundera på till våra hus eller stugor. Med all säkerhet är det här en mässa som kommer att växa och utvecklas och vi ser redan fram emot nästa års utställning.