Fest i Sälen med CykelVasan

CykelVasan med start i Berga by söder om Sälen har etablerat sig som en återkommande sommarklassiker. Att cykel är både tillgängligt och passar för många visar startfältet med alla mountainbikecyklister som kör de 95 km mot Mora!

På Vasaloppsstarten var det som vanligt festligt och hög stämning. Solen sken och det var precis lagom varmt den här tidiga lördagsförmiddagen. Flaggor, vimplar och klubbfanor syntes, funktionärer i sina gula västar pekade med hel handen och klubb- och arbetskamrater stämde av taktiken i egna små klungor. På teknikstationen pystes det luft i däcken och en och annan skruv sattes på plats med några extra drag. Luften var tjock av kamplust och koncentration men samtidigt väldigt avspänt, kamratligt och det skrattades påfallande mycket och ofta.

CykelVasan skapar även massor av liv och aktiviteter på fjället dagarna innan start. I år hade Lindvallen nästan sex tusen cyklister boende i anläggningen. Här fanns även tävlingsexpedition och nummerlappsutdelning fram till lördag morgon. På Snötorget utanför Experium var det dessutom ett stort mässområde med mer än 30 utställare med anknytning till cykel i olika former. Vasaloppet tillhandahöll cykelservice för dem som inte hunnit med att serva innan ankomsten till Sälen. Här visar både Sälen och Vasaloppet sin kapacitet på service och organisation till sina gäster, den är verkligen på topp och man har tänkt på allt!

cykelvasan i sälen

Klicka på knappen för att se film från tävlingen

YouTube

 

cykelvasan i sälen

cykelvasan i sälen

 

cykelvasan i sälen