jonas i sälen game fair © peter ahlbin

Jonas i Sälen Game Fair 2015

Jonas i Sälen bjöd på en jakt-, frilufts- och fiskemässa på Lindvallens Fäbod första helgen i juni. Vädret var lynnigt med ömsom sol, ömsom vind och regn men mässan hade ändå ett stort antal besökare, troligen för att fisk- och jaktintresserade inte är så ömtåliga och påverkade av just vädret.

Redan i porten till Lindvallens Fäbod hälsades vi välkomna av elever från Älvdalens Utbidlningscenter som bl.a utbildar jakt- och viltvårdare. Det ryker ur skorstenen på Caves mobila tältbastu och från Claus och Fredriks stora stekhäll från Muurikka doftar det gott och aptitretande av strimlad biff, grönsaker och kantareller. Lång kö där!

jonas i sälen game fair © peter ahlbin

text och bild
Maggie & Peter Ahlbin
www.salenguiden.se

På mässområdet samsas flera utställare om utrymmet och vi hittade proffsiga kläder och skor, fyrhjulingar, vackra handgjorda knivar, fiskeutrustningar och allt för din hund i form av selar, linor och koppel. Programmet innehöll dessutom flera olika intressanta föreläsningar, hunddressyr, jaktstig, skjutuppvisning och flugfiske.

På storstugans övervåning kunde vi binda våra egna flugor under överinseende av proffsiga och vana flugbindare. Att göra en dagsslända som ska lura en kräsen röding är ett väldigt pilligt arbete och kräver full koncentration.

Prova själv att binda fast en liten fjäderdel från en tuppnacke som ska vara sländans ben på en pytteliten kropp får du se! Tror att rödingen ska vara väldigt hungrig för att inte säga desperat för att hugga mitt alster!

I caféet var det kö till sittplatserna och Paulina och Zoe hade fullt upp med att koka kaffe och grädda våfflor! Hembakade bullar och småbröd fanns som allternativ eller tillval och vi lät oss väl smaka, länge.

Faktaruta

Game Fair återkommer på Lindvallens Fäbod samma vecka 2016. Syftet är att mässan ska locka både vana och ovana friluftsfolk, jägare och fiskare. Enligt Jonas i Sälen ska man ha något nytt med sig härifrån, vara inspirerad och ha det allmänt trevligt under tiden man besöker Jonas i Sälens Game Fair.

jonas i sälen game fair © peter ahlbin