Sen vårvinter i Sälen har inte mycket med krokus och snödroppar att göra.

Det är mer av längdskidor, våfflor, skoterutflykter och väldigt mycket Hemfjällsstuga. Hemfjällsstugan har länge varit en mötesplats för bofasta och Sälengäster som rör sig på fjället på både skidor och skoter. På kompisleden upp till Hemfjället samsas man gott och just i år är snöunderlaget perfekt och de kalla nätterna håller dagsmejan borta.

Vill man ha en extra bekväm variant av transport upp så tar man Mankans skotertaxi med släde från Hemfjällsgården. I släden får många plats och man kan tom ta med sig längdskidorna och på dem ta den lätta nedförsbacken tillbaka.Man kan gott säga att "alla snövägar i Sälen bär, inte till Rom, men väl till Hemfjällsstugan". Söderifrån från Hemfjällsstangen, västerut kommer leden från Högfjällshotellet och från sydöst kommer man från Lindvallenområdet. När vårsolen skiner är trafiken som i en myrstack, alla med samma sikte inställt; serveringen fem kilometer ut på fjället.

På terrassen delar barn i varma overaller plats med vuxna i taighta träningsoutfit, norska gäster i rejäla gortexställ för skoteråkning och lite äldre veteraner i anorak och elastabyxor. Het gulaschsoppa och härligt tjocka belgiska våfflor med sylt och grädde serveras av personalen med klipp i stegen. Kaffe, varm saft och stora kanelbullar syns också ute på borden. En och annan godsak ges i smyg under bordet till de medföljande hundarna som följer varje tugga med stora bedjande ögon.

hemfjällsstugan