pistör hundfjället © peter ahlbin sälen

Endast 15 år gammal har Sälens egen freeski-åkare Jennie Lee Burmansson seglat upp med raketfart i toppskiktet på världscuprankingen. Efter två pallplatser i världscupen är hon nu uttagen att representera Sverige i OS i Pyeongchang i februari.

Jennie Lee är som alla andra Sälenungar uppvuxen sedan barnsben med att vara ute i skidbacken och stå på skidor. Hon har tränat och tävlat med och för Sälens IF, lagt kvällar och helger på sitt favoritnöje, att åka freeski. Ihärdigheten har gett utdelning, nu åker hon på hedersuppdrag för att representera sitt land i OS, yngst genom tiderna i vinterspelen.

pistör i sälen © foto peter ahlbin

I sin första världscuptävling i Nya Zeeland i augusti knep Jennie Lee en tredjeplats och i Österrike i november stod hon minsann på pallens högsta höjd genom att vinna hela tävlingen före både brittiska och amerikanska åkare. Hon är glad och galet nöjd efter tävlingen, säger att hon fick bra fart och i kombination med talang vann hon med tre poäng.

Med drygt två månader kvar till de olympiska spelen blev den här begåvad tjejen från Sälen vårt nya
OS-hopp. Slopestyle är ju en OS-gren och Jennie Lee har nu fått sin biljett till drömtävlingen i februari.

Under förra vintern hade Jenni Lee som fokus att hoppa bättre och tycker själv att hon utvecklades och är nöjd med säsongen som var. Inför vinterns tävlingar har hon varit i Schweiz på träningsläger och dessutom tränat både barmark och trampolin med Sälens IF för att lära sig luftkontroll och öva på nya trick.

Som grädde på moset har Jenni Lee dessutom tilldelats Svenska Dagbladets Lilla Bragdguld på 75 000 kr i början av december 2017. - Det betyder jättemycket och jag blev väldigt glad när jag fick beskedet säger hon.

Grattis Jenni Lee säger vi på SälenGuiden och lycka till i OS!

text & bild för SälenGuiden;
Maggie & Peter Ahlbin