32554
 

En annan seger
i fäders spår


Lördagen den 6 oktober fick Vasaloppets devis "i fäders spår för framtida segrar" en annan innebörd. Den här dagen betydde det aktiv kamp mot och seger över den mest elaka av alla våra sjukdomar, cancer. Ett 20-tal aktivister cyklade med Jörgen Claesson i täten Vasaleden för att samla ihop pengar till Cancerfonden via Anna Rydstedts långlopp.com. Vår Anna från Sälen som förlorade sin kamp mot cancer i vintras.

jörgens livslopp

Solen som sken från en klarblå hösthimmel fick björkarnas gula löv att brinna längs med vasaloppsspåret. En vacker dag och en perfekt dag för en lång cykeltur mellan Sälen och Mora.

Arrangemanget är initierat av Jörgen Claesson, en aktiv och rörlig man i sina bästa år som skulle ha cyklat årets CykelVasa redan i sommras.

En vurpa av Jörgen på SkateVasan i våras satte stopp för det. Han hamnade på sjukhus där man på en rutinröntgen hittade förändringar på skelettet. Efter ytterligare undersökningar fick Jörgen diagnosen Myelom, en form av en allvarlig blodcancer. Behandlingen med bla en ryggmärgstransplantation gjorde att Jörgen inte kunde köra årets CykelVasa men redan i sjuksängen i Uppsala bestämde han sig, han skulle köra loppet, fast lite senare.

Jörgens behandling av cancern har varit tuff men allt har gått bra och nu i oktober var han redo att genomföra sitt Vasalopp på cykel. Vid en rundfråga bland vänner och bekanta var det många som ville följa med på cykel, totalt blev det 22 stycken som skulle gå i mål i Mora.

Jörgen och hans cyklande vänner hade bestämt sig för att skänka en krona per minut till cancerfonden som det tog dem att cykla de nio milen till målet i Mora.

Vid målgången var det nära till både skratt och tårar. Jörgen var påtagligt rörd när han tackade alla sina cyklande vänner för en god tur. Många och långa kramar blev det och samhörigheten i gruppen efter den här resan gick nästan att ta på, det var en starkt upplevelse.

 

Cykla mot cancer

Anmäl dig till årets tävling...

jörgens livslopp

Sluttiden på 6,47 timmar x 22 cyklister ger ett fint tillskott i kassan hos Cancerfonden, 8 954 kr. Jörgens arbetsgivare Stadium lägger lika mycket, serveringspersonal på Gustav Grill & Bar skänker sin dricks och krögaren lägger till lika mycket för att nämna några av bidragen som initieras lokalt via Jörgens initiativ. Mängder av små och stora bidrag strömmar in hela tiden till Annas fond och idag har det samlats in hela 219 931 kr.