pistör hundfjället © peter ahlbin sälen

"Åhååå, hon gör allt för att göra mig lycklig, åhååå…” en låt med massor av energi öppnar konserten på Högfjällshotellet med Tomas Ledin. Lång, slank, snygg och bara 63 år ung med grå tinningars charm tar han över scenen, värmer upp publiken och kontakten är direkt!

Efter ett sex års långt uppehåll är Tomas åter ute på en av publiken efterlängtad sommarturné. För många av oss är sommaren nära förknippad med Ledin och hans låtar, t.ex sommaren är kort och blå, blå vatten och vindar. Efter en kall försommar här i norra Dalarna var han extra efterlängtad så här i slutet av juli och vi var många som köpt biljetter till föreställningen.

pistör i sälen © foto peter ahlbin

Dagen K för konsert var det inte så mycket av den berömda solen, men desto mer vatten, det regnade, regnade och regnade ännu mer! Det var säkert fler än jag som allvarligt funderade på att stanna hemma med tanke på att konserten är utomhus mitt i skidbacken vid Högfjällhotellet. Sen tänker man ändå om, det är ju inte varje dag, som sagt som Tomas Ledin har vägarna förbi här i Sälen. Det är ju i alla fall bara vatten och är det någonstans det finns friluftskläder att ta till så är det här i fjällvärlden.

Sagt och gjort, gummistövlar på, varma tröjor och regnkläder och så tar vi med festhumöret, klara! Och vilken tur var väl det, jag är såååå glad att vi tänkte om och gick dit! Det var blött ute men lagom till konserten avtog regnet och vi åkte med Tomas i en av de mest ”närvarande” konserter jag varit på. Ledin är proffsig, avslappnad och säker på scenen. Han pratar med oss och han levererar sitt program med suverän bravur! Tomas Ledin är på strålande spelhumör, han är folklig och sympatisk och bara väldigt mycket Ledinsk!

Publiken belönar honom med full uppmärksamhet under hela kvällen. Ordningsvakterna som är inkallade bara ler och kan avslappnat luta sig tillbaka mot staketet, ingen stökig konsertpublik här inte! Personalen på Ski Clubs servering jobbar intensivt och serverar enkel mat, öl, vin och kvällens kioskvältare, varma kaffedrinkar. Stämningen är oväntat bra och publiken är glad, generös och väldigt nöjda över att vara där.

text och bild
Maggie Ahlbin
www.salenguiden.se

tomas ledin