Sälen har fått en ny spännande medlem i familjen, Hotell Mezzo, som har slagit upp sina dörrar lagom till vintersäsongen 2016-17. Hotellet har elva rum och knappt 30 bäddar, allt utformat och paketerat i en läcker design och i en avstämd färgskala.

Det svävar fortfarande en lätt doft av nymålat över foajén och i blickfånget på väggen sitter ett gammalt rött ledkors. Ledkorsen är ett återkommande tema av inredningsdetaljer, tom den frostade rutan i den vackra ytterdörren har ett. Inredningen är omsorgsfullt och kräset utvald, naturmaterial och en harmonisk färgskala i dova färger som skapar en ombonad känsla i de i övrigt ljusa rummen. Påhittiga lösningar ser jag lite här och var, bla är små bockhorn uppsatta som gardinhållare och till sängbord är det genomgående björkstubbar. Här och var finns det dessutom bruksföremål som har använts i gårdarna runt omkring sedan århundraden och rumsnumret är en siffra i guld på gamla träskidor utanför varje dörr.

Hotellet liksom restaurangen en trappa ner drivs och ägs av det äkta paret Micke och Sandra Siwerson. Båda två är gamla erfarna fjäll- och restaurangrävar med en mångårig önskan om att driva ett litet hotell. Många turer har det varit under flera år med förhandlingar med fastighetsägaren, omritningar och omräkningar är gjorda men nu är projektet äntligen i hamn.

Micke och Sandra är påfallande glada och stolta över sitt lilla hotell och håller tummarna för att deras stora investering i sitt drömprojekt ska bära sig och att gästerna ska trivas.

Rummen är ljusa, har stora fönster där flera vätter ut mot Tandådalens skidtorg. På kvällen söver det dova mullret av avlägsna snökanoner dig, på morgonen slår du upp dina ljusblå och tittar på skidbacken alldeles utanför. Läget är helt perfekt och nära sportshop, bad, after ski och bastu. Storleken på rummen varierar mellan 17 och 35 kvm, dubbelsängar är delbara och det finns även familjerum, dvs rum med flera sovmöjlighet.

Till det här vackra lilla hotellet med sitt trevliga värdpar vill i alla fall jag gärna ta min vän med mig och skämma bort oss en natt eller två, kanske en hel helg. Här kan vi njuta av rummens komfort, skidåkning och aktiviteter utanför knuten och dessutom har vi en utomordentligt bra restaurang en trappa ner, Restaurang Mezzo.

text o foto
Maggie & Peter Ahlbin

Faktaruta

Elva rum i olika storlekar
Frukost: 08.00-10.00
Bar med barmeny: 11.00-21.00
Lunch á la carte: 11.30-14.30
Kväll á la carte: 17.00-21.00 tisdag- söndag
Take Away: 15.00-21.30 tisdag-söndag
Avstånd till liften 50 m!
www.mezzosalen.se

sälenbild © foto peter ahlbin