Voff, voff på er alla tvåfotingar!

Voila, here we are, årets roukies och kennels framtid! Inte så gamla än men snygga är vi och fulla av energi. Vi är av den eminenta rasen Alaska Husky och våra anor och släktingar går tillbaka ända till början av 1900-talet när Sibirian Husky kom till Alaska och gifte sig med lokala slädhundar. Vi är uthålliga, glada, sällskapliga och världsbäst på att dra släde!

Vi glada syskon har turen att bo hos tvåfotingarna Anna och Peter på Peak Point Sled Dog Kennel i Lima, strax söder om Sälen. Om man nu ska bo hos någon så är de där två de bästa, trygga norrlänningar med sååå fin dialekt. Vi är glada att våra föräldrar valde dom, det är svårt att hitta rätt husse och matte vet du, mycket som ska stämma. Dom verkar inte ha något emot att hälsa på hundvis heller, med mycket hopp och många pussar på nosen. Familjen är ganska stor, vi är drygt 50 fyrfotingar förutom Anna och Peter. De flesta av oss är faktiskt Alaska Husky men det finns en och annan "katt bland hermelinerna", några jaktpointers också. De är ok, men ni vet, slädhundar som vi, blir de ju aldrig.

Den kommande vintern har Peter och Anna lovat att vi ska få visa vad vi går för så smått. Resten av familjen är vältränade veteraner som säkert har minst 200 mil i benen innan jul, men vi är ju unga och starka vet jag! Det är ju så himla roligt att vara med och jobba och vi har faktiskt fått träna lite vi med under sommaren och hösten. Hela syskongänget tycker att det är spännande att få åka upp till Doglodge i Tandådalen och åtminstonde vara där och se ut som om vi ska ut på slädtur. Alltid kan man charma till sig en korvbit från någon gullig turist och bli kliad mellan öronen samtidigt, det har min morbror Wargtass berättat att det händer hela tiden.