Rydell & Quick

Vilket par de är, Malin och Christer som utgör frontfigurerna i Rydell & Quick! Två begåvade musiker som har turnerat ihop i över 20 år. Tillsammans har de gjort mer än 4 200 konserter och slagit publikrekord överallt. SälenGuiden träffade dem och deras band vid en after ski på Högfjällshotellet i Sälen i februari och vi är imponerade!

Publiken är minst sagt blandad och vi ser både småbarn och mor- och farföräldrar vid sidan av de riktigt proffsiga afterskigängen. Det är cowboyhattar, långa luvor och t-shirts med käcka budskap och på borden är det islådor med Carlsbergs öl och Jägermeister. Stämningen är glad, förväntansfull och vänlig. Alla väntar på något positivt och något de känner till, för det känns i luften att publiken är R&Q-stammisar.

Ljudet av att en Harley Davidson startar öppnar showen och följs av tunga trummor och gitarr. Jubel från 1800 gäster och alla har full uppmärksamhet mot scenen. Malin i kort svart klänning förkroppsligar alla killars dröm om en tjej och förmodligen ser de ingen annan än henne. Hon rör sig mycket och lever ut musiken antingen hon spelar på sin stora saxofon eller på gitarr. Hennes långa blonda hår är en effektfull rekvisita och det svänger som en gyllene gardin när hon vänder sig snabbt.

Det är tung rock och Christers röst är riktigt bra. Han är en virtuos på gitarren och han har en unik kontakt med publiken mellan låtarna. Oj, vad de gillar honom allihopa! De är gamla fans och Christer har en pratig kontakt med dem från scenen under hela konserten. Bandet spelar sin nya singel " All in like a rockstar" och allas händer är i luften och alla kan texten.

På sommarhalvåret kör de båda två mc så mycket det går, oftast till alla spelningar. Ett unikt avtal med Harley Davidsson som de är helt ensamma om möjliggör att de alltid har årets nya HD. Faktum är att företaget följde dem under ett års tid för att se att de inte tog droger eller på annat sätt skämde ut sig innan Malin & Christer fick erbjudandet om att bli HD-ambassadörer.

Spelschemat är fullt för det här charmiga och snygga paret och deras rockband. Ett antal hemsidor och facebook håller dem också sysselsatta. De skriver egna låtar och skivinspelningar är en process som tar sin tid. Rydell & Quick besöker Sälen flera gånger under året men alltid vecka fyra!

rydell o quick foto peter ahlbin ©