pistör hundfjället © peter ahlbin sälen

Sveriges mysigaste visfestival finns att besöka i Forsgläntan i Malungsfors! I år, 2016 firar visfestivalen dessutom tio år av visor, musik och upplevelser i både bra och mindre bra väder.

Forsgläntan är en lokal liten festplats där det förr förmodligen har dansats en och annan lördagkväll tidigare och där alla faciliteter är ute i det fria och därmed förmedlar den här härliga och typiska svenska sommarkänslan.

 

pistör i sälen © foto peter ahlbin

 

Johan Eriksson är arrangör och själv vissångare. Han har genom åren utvecklat och hittat formen för visfestivalen och deltar själv som artist på scen. Konceptet är enligt Johan att blanda lokala förmågor med större namn. Under åren har mängder med välkända artister gästat gläntan och Johan har fått stipendium för sin insats med att sätta visan och Malungsfors på kartan med sin visfestival.

I år är visfestivalen dessutom två dagar istället för en, både den 15:e och den 16:e juli. Bland de namnkunniga artisterna kan nämnas Lasse Berghagen, Lill-Babs, Lalla Hansson och Harpo. På området finns matservering och evenemanget passar för hela familjen, klart värt ett eller i år då, två besök!

text och bild
Maggie & Peter Ahlbin
www.salenguiden.se

  • visfestivalen