lammet i sälen © foto peter ahlbin

Alla älskar Lammet & Grisen!

Sedan 1991 har vi restaurang Lammet & Grisen i Sälen. En formidabel succé redan från start och här har nästan ”alla” varit som besöker Sälen! Konceptet med dignande bufféer av goda varma och kalla tillbehör och en eller flera kockar som trancherar valfritt kött ute i lokalen är extremt uppskattat av alla gäster.

Bröderna Richert, Mathias och Joacim med familjer äger och driver restaurangen, både här i Sälen och på Öland. Bröderna är andra generation i samma koncept efter sin pappa och farbror som startade det hela på Öland redan 1969. Sedan dess har det onekligen hänt en hel del. Mathias & Joacim är moderna krögare med ett genuint intresse för mat och vin och som dessutom vill utveckla och driva sitt koncept framåt mot nya höjder.

 

God mat och dryck kräver en trevlig miljö för att komma till sin rätt och där har man satsat stort både i Sälen och på Öland med nya utbyggnader och ny logistik. Mycket pengar har lagts på att modernisera, bygga till och göra det allmänt trevligt på båda ställena med vacker och bekväm inredning. Resultatet har inte låtit vänta på sig och gästerna strömmar till i en strid ström hela säsongen.

På ”Lammet” hittar du förutom riktigt god mat och omtänksam service även Sälens största vinkällare med drygt 3 000 buteljer. Både Mathias och Joacim är vinintresserade sedan många år och har stor kunskap om vad som passar till vad på menyn. Restaurangen har dessutom flera välutbildade sommelierer anställda som lotsar dig och mig rätt i vinlistan

 

I Sälen finns sedan 2013 en välutrustad butik som erbjuder dig ”fantastisk mat för fantastiska hemmakvällar”. Det betyder att du kan hämta alla mat från Lammet & Grisen (eller få det hemlevererat) och äta hemma i stugan. Du kan kan så klart även välja desserter eller enstaka delikatesser från butiken och numera hittar man dessutom mycket av Lammet & Grisens sortiment i utvalda livsmedelsbutiker i regionen.

Mer information om Lammet & Grisen hittar du på www.lammet.nu

 

lammet i sälen © foto peter ahlbin